ПРО ПОПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ

Друк

Плата за землю – важливий внесок для наповнення місцевого бюджету. Саме питання поповнення бюджету та використання земель були порушені Тарутинським селищним головою Савою Чернєвим під час проведення робочих зустрічей зі спеціалістами структурних підрозділів селищної ради та керівниками закладів освіти громади.

10 липня 2024 року відбулась щотижнева робоча нарада селищного голови Сави Чернєва з керівниками та спеціалістами фінансового управління, відділу земельних ресурсів та юридичного відділу  щодо наповнення селищного бюджету та використання земельних ділянок.

Обговорено питання взаємодії зі спеціалістами ГУ Державної податкової служби в Одеській області з нарахувань та сплати земельного податку з фізичних осіб за 2024 рік та мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) за 2023 рік.

Проведений аналіз стану сплати орендної плати по договорам оренди земель комунальної власності юридичними та фізичними особами. 

Було окреслено ряд заходів щодо сплати податків землекористувачами Березинського, Красненського та Рівненського старостинських округів.

11 липня у ході зустрічі з керівниками закладів освіти громади за участю голови земельної комісії Тарутинської селищної ради Сергія Деде були обговорені питання подальшого використання шкільних земель, доходи від яких направляються на потреби закладів освіти.

За підсумками проведення робочих зустрічей Тарутинським селищним головою було надано ряд доручень спеціалістам структурних підрозділів селищної ради, спрямованих на підвищення обсягів надходжень до місцевого бюджету.

Не своєчасна сплата податків до місцевого бюджету гальмує фінансування важливих програм соціального захисту населення, розвитку медицини, освіти, підтримки комунальних підприємств, здійснення інших заходів.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.