ЗБЕРЕЖЕННЯ МОЛДАВСЬКОЇ КУЛЬТУРИ У МАЛЕНЬКОМУ УКРАЇНСЬКОМУ СЕЛІ

Друк

Тарутинська громада, як і вся Бессарабія багатонаціональний колоритний край. Тут мешкають болгари, українці, молдовани, гагаузи, роми та представники ще багатьох національностей, які дбайливо зберігають свою культуру.                                             

В селі Прикордонне (Малоярославець Перший) більшість населення складають молдовани. Саме в цьому селі відбулась гастрономічна подорож до казкового подвір’я Олени Бойнічан – чудової, творчої господині. Кожний куточок садиби родини Бойнічан створений з любов'ю й душею та унікальний по-своєму. Усе, що є на подвір'ї - зроблено золотими руками Олени, і навіть садові фігурки. Тут дуже багато квітів та екзотичних рослин.

Гостей гастрономічної подорожі на прикрашеному  в національному молдавському колориті подвір'ї з хлібом сіллю зустріла господиня. Народний танцювальний колектив Тарутинського будинку культури "Талісман" привітав усіх запальним молдавським танцем.

Подорож  до молдавської кухні проходила в чотирьох локаціях. В першій відбувся  майстер-клас з приготування мамалиги. Далі гостей запросили у чудову альтанку на дегустацію голубців(sarmale), де пані Олена поділилася  рецептом своєї бабусі. Третя локація була на кухні, тут подруга господині продемонструвала майстер клас з приготування плацинди - знакової національної випічки молдаван. І остання локація була у справжньому молдавському погребі, повним консервації на зиму, бочками з віном і домотканими  ковдрами на підлозі. В погребі Олена показала як робиться молдавська бринза по її сімейному рецепту.

Яка ж багата наша бессарабська земля на талановитих, працьовитих, доброзичливих людей.

Тож варто відвідати Тарутинську громаду, щоб переконатися в унікальності цього самобутнього краю.

Миру, Перемоги Україні, добра та злагоди усім!

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.