ПІДГОТОВКА ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ В ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ

Друк

Підготовка до опалювального сезону 2024 – 2025 років в Тарутинській селищній територіальній громаді розпочалась ще в травні 2024 року. Розпорядженням Тарутинського  селищного голови від №70-ОД затверджені заходи щодо підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери до опалювального сезону 2024 – 2025 років.

Протягом літнього періоду та вересня в усіх установах медицини, освіти, культури була проведена велика технічна і профілактична робота: ремонти теплопостачання, заміна котлів у разі необхідності, ремонт дахів будівель, заміна вікон. Усі оператори газових котелень та електрики пройшли щорічне навчання. Проведена повірка вимірювальних приладів та перевірка газосигналізаторів. Газові котельні забезпечені засобами пожежогасіння.

Задля енергозбереження в дитячому садку «Топольок»  (Тарутине), Тарутинській лікарні та державному навчальному закладі «Тарутинський професійний аграрний ліцей» старі вікна замінені на нові металопластикові вікна завдяки БФ «Шляхетна справа».

Заклади освіти громади забезпечені вугіллям та дровами на 100% на першу половину опалювального сезону. Найближчим часом буде вирішено питання щодо закупівлі вугілля на другу половину року для всіх шкіл. На випадок відключення світла заклади освіти мають генератори.

ФАПи та амбулаторії Тарутинського ЦПМСД повністю забезпечені паливом. Центром первинної медико-санітарної допомоги вживаються заходи щодо підключення до початку опалювального сезону ФАПу с.Підгірне до газової мережі. В чотирьох амбулаторіях загальної практики сімейної медицини та трьох ФАПах в наявності генератори.

В КНП «Тарутинська центральна лікарня» встановлено п’ять нових котлів; є два потужні генератори. В лікарні проведені необхідні організаційні заходи  щодо підготовки до опалювального сезону.

Передбачені вугілля та дрова і для будинків культури, клубів та бібліотек.

Укладені договори по газу для всіх газифікованих бюджетних установ.

Крім цього комунальні підприємства з надання послуг у сфері житлово-комунального господарства також забезпечені генераторами, аби була можливість подавати воду населенню, підприємствам і установам у випадках відключення світла.

Підсумки роботи щодо підготовки об'єктів   житлово – комунального, паливно – енергетичного господарства та соціально- культурної сфери Тарутинської селишної ради  до роботи в осінньо–зимовий період 2024-2025 років були заслухані на засіданні виконавчого комітету Тарутинської селищної ради 29 вересня 2024 року. Дане питання знаходиться на постійному контролі керівництва Тарутинської селищної ради.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.