ВІДБУВСЯ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР ДЛЯ БІБЛІОТЕЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ГРОМАДИ

Друк

Весь світ цифровизується. Адже це наступний цикл розвитку людства, інформаційні технології стали невід'ємною частиною усіх сфер кожної людини: від навчання до роботи і розваг. Цифрова грамотність – запорука впевненості, успішності, безпеки та ефективного навчання впродовж життя!
17 вересня на базі Тарутинської селищної бібліотеки для дорослих відбувся навчальний семінар для бібліотечних працівників громади «Цифрова грамотність в публічних бібліотеках».

Під час семінару розглянули можливості онлайн-платформи «Дія.Освіта». Саме вони пропонують широкий спектр цифрових інструментів. Окрім того зробили огляд основних цифрових послуг, які може надавати бібліотека, ознайомились з освітніми серіалами, які пропонує проект «Дія.Освіта». Бібліотекарі взяли участь у практичному занятті. Завданням якого було проходження на порталі спеціального тесту «Цифрограм для бібліотекарів». Цифрограм допомагає виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини у цифрових навичках і орієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити.

Наприкінці семінару ми зробили висновок, що такий формат навчань здобуває все більшу популярність серед наших працівників, адже він не лише дозволяє вдосконалити їхні навички, а й відкриває безліч нових можливостей для взаємодії з громадою та для збагачення її життя цифровими інструментами».

#хаби_цифрової_освіти_одещини

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.