ГОТОВНІСТЬ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО НОВОГО 2024/2025 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Друк

На початок 2024/2025 навчального року мережа закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) складатиме 14 закладів (9 ліцеїв, 4 гімназії та 1 початкова школа) та 1 філія. За попередніми даними в них будуть навчатися 2107 учнів.

Засновник та керівники закладів освіти Тарутинської селищної ради підходять до підготовки закладів до нового 2024/2025 навчального року дуже відповідально. З 13 по 15 серпня спеціальна комісія обстежила заклади освіти та об’єкти укриття закладів освіти, які підпорядковані відділу освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради на відповідність нормативним вимогам. Зокрема, перевіряли навчальні кабинети та харчоблоки в закладах, загальний стан споруди, наявність вентиляції, двох виходів, герметичних дверей, електропостачання, протипожежного захисту (наявність пожежної сигналізації, первинних засобів пожежогасіння), резервного електроживлення, системи водопостачання та каналізації, опалення, місць для сидіння й лежання, інтернет-зв’язку.

Обладнання найпростіших укриттів повинні забезпечувати можливість безперервного перебування в них учасників освітнього процесу впродовж не менше 48 годин. Захисна споруда вважається готовою до використання, якщо відсутні недоліки її утримання. Правильно облаштовані сховища з примусовою вентиляцією, обігрівом, відповідними можливостями проводити навчання в разі необхідності – це ті речі, які мають бути.

З внесенням змін до ст. 32 Кодексу цивільного захисту України, відомий раніше принцип “двох стін” при повітряній тривозі більше не діє. Тепер всі заклади освіти, зокрема дошкільні структурні підрозділи, зобов’язані мати повноцінні найпростіші укриття. Це створює нові виклики для освітніх установ в Тарутинській громаді, які тепер повинні забезпечити відповідні умови безпеки для дітей та працівників.

10 закладів загальної середньої освіти (67% від загальної кількості) та 7 дошкільних структурних підрозділів (47% від загальної кількості) мають на території закладу або поблизу розташовані найпростіші укриття, тому мають змогу навчатися в очному форматі. Але в 4 закладах загальної середньої освіти та 8 дошкільних структурних підрозділах планується навчання в дистанційному форматі у зв’язку з відсутністю укриттів.

В 13-ти закладах до першого класу піде 164 учні, в одному закладі (Калачівська початкова школа) та одній філії (Лужанська філія Рівненського ліцею) немає набору в перший клас через відсутність дітей. В 10-ий клас в 8-ми закладах подали заяви 121 учень.

В усіх 14 закладах освіти та 1 філії в наявності системи охоронно-тривожної сигналізації (кнопки виклику поліції).

Два заклади освіти (Тарутинський та Березинський ліцеї) заключили Договори про надання послуг із забезпечення громадської безпеки, охорони правопорядку, громадського порядку та безпекового середовища в закладі освіти з 02 вересня 2024 року.

Заключено договір на послуги вимірювання опору контурів заземлення на загальну суму 27169,06 грн та з 05.08 по 09.08 проведено роботи.

В 10 закладах проведено обробка дерев’яних конструкцій дахових приміщень вогнетривким розчином на суму 1201,7 тис.грн. В автономних закладах обробка дерев’яних конструкцій буде проведено до кінця вересня (термін дії попередньої обробки на даний час дійсний).

7-8 серпня цього року було здійснено перезарядку вогнегасників закладів освіти на загальну суму 79771 грн.

В кожному закладі проведено поточні ремонти за кошти, незаборонені чинним законодавством.

На теперішній час здійснено постачання вугілля за договором від 03.07.2024 № 97 на суму 2051,877 тис. грн. (Петрівський, Красненський, Рівненський ліцеї, Слобідська гімназія, Калачівська початкова школа та Лужанська філія Рівненського ліцею), що складає 151 т. вугілля та 2 т. брикетів. Також здійснено закупівлю та постачання вугілля для автономних закладів освіти: Виноградівський ліцей – на суму 150 тис.грн., Березинський та Серпневський ліцеї – на суму 240 тис. грн. кожний. Планується додаткове фінансування на закупівлю вугілля в повному обсязі. Триває самостійна заготівля дров закладами освіти на період опалювального сезону.

До 31 листопада по закладах освіти триватиме інвентаризація.

Освітній процес в умовах війни – складне питання, яке насамперед пов’язане із життям та безпекою дітей.  Остаточне рішення залежатиме виключно від безпекової ситуації та висновків комісії, яка проводила обстеження закладів та укриттів, на підставі яких педагогічні ради закладів приймуть рішення про форму організації освітнього процесу в кожному закладі. Рішення про організацію освітнього процесу можуть змінюватись.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.