СЬОГОДНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Друк

Сьогодні відзначається День пам’яті загиблих захисників України – наших Героїв, хто віддав своє життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність.

Цей День пам’яті було започатковано саме 29 серпня, бо з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом.
Цьогоріч минає 10 років від тієї трагедії, що забрала життя сотень мужніх синів України. Символом пам’яті цього дня є квітка соняха. Вона – не просто нагадування про історичну мужність наших воїнів, вона - символізує життя.

З нагоди цієї дати в селищі Тарутине біля пам’ятного меморіалу загиблих воїнів України відбувся мітинг-реквієм – «Герої не вмирають»
На заході були присутні: керівництво Тарутинської селищної ради - секретар Тарутинської селищної ради Анетта Куракова, заступники голови Олена Сілоч та Олексій Судак, секретар виконавчого комітету Олена Абрамова, працівники установ та організацій селища, рідні та близькі загиблих воїнів, військовослужбовці, учні Тарутинського ліцею, громадськість.
З почесним візитом завітав Голова Болградської районної державної (військової) адміністрації Шарафаненко Михайло Володимирович, який зі словами шани, подяки та підтримки звернувся до присутніх.

Пам’ять Героїв, які віддали життя за незалежну та вільну Україну, учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до могил загиблих.

Іловайськ – це не лише трагедія, а й сторінка української незламності, це чин і подвиг українських військових. Пам’ятаймо, що попри втрати та обман ворога наші воїни не здалися, а продовжили прорив із пастки та боротьбу.
Кожен герой назавжди в історії України. Кожен, хто бився з 2014-го, хто загинув. Нікого не забудемо, за всіх помстимося. Слава Україні та всім, хто віддав життя за свободу»

Вічна і світла пам'ять загиблим Захисникам і Захисницям України!




Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.