Відбулось пленарне засідання 53-ї черговій сесії селищної ради

Друк
Відбулось пленарне засідання 53-ї черговій сесії селищної ради

16 серпня 2024 року в Тарутинській селищній раді відбулось пленарне засідання 53-ї черговій сесії селищної ради під головуванням секретаря селищної ради Анетти Куракової.

У роботі пленарного засідання взяли участь: депутат Болградської районної ради Олександр Павлов, 15 депутатів селищної ради, секретар виконавчого комітету Олена Абрамова, заступник селищного голови Олексій Судак, керівники та працівники структурних підрозділів.

Під час засідання було розглянуто 71 питання з різних напрямків роботи селищної ради.

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування» внесені зміни до Регламенту та Положення про постійні комісії Тарутинської селищної ради.

Депутати розглянули ряд проєктів рішень з майнових питань.

Внесені зміни до комплексної програми соціальної підтримки населення Тарутинської селищної територіальної громади з метою посилення надання соціальних послуг у вигляді додаткових соціальних гарантій мешканцям громади, а саме - надання одноразової матеріальної допомоги на поліпшення житлових умов багатодітним сім’ям, в яких виховуються 10 та більше дітей.

Заслуханий змістовний звіт начальника відділення поліції № 2 Болградського РВП ГУНП в Одеській області щодо забезпечення законності, боротьби із злочинністю, охорони громадської безпеки і порядку за І півріччя 2024 року на території Тарутинської селищної територіальної громади.

Прийнято рішення про введення додаткової 0,5 штатної одиниці керівника гуртка в Тарутинському ліцеї, який буде працювати з учнями в STEAM-лабораторії.

Депутатами не була підтримана пропозиція селищної ради про кількісний склад працівників з благоустрою в с-щі Тарутине.

Внесені зміни до Програми забезпечення національного спротиву на території Тарутинської селищної територіальної громади, тепер ця програма буде називатися Програма забезпечення національного спротиву та підтримки сил оборони Тарутинської селищної територіальної громади. Збільшено фінансування цієї програми на суму 900 тис.грн.

Були розглянуті і прийняті зміни та доповненнями до рішення Тарутинської селищної ради від 22 грудня 2023 року № 2952-VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської територіальної громади на 2024 рік».

Народні обранці розглянули низку земельних питань. За недостатністю голосів рішення з питань щодо припинення права постійного користування земельними ділянками закладів освіти Тарутинської селищної ради не прийняті. Відповідні проекти рішень були підготовлені на винесені на розгляд депутатів у зв’язку з тим, що дані земельні ділянки не використовувались за цільовим призначенням для дослідних і навчальних цілей.

На завершення пленарного засідання чергової 53-ї сесії Тарутинської селищної ради у розділі Різне (де обговорюються питання, але по ним не приймаються рішення) депутатами були порушені деякі проблеми, а саме: обмеження руху транспорту в денний період в центрі с-ща Тарутине, стану окремих ділянок автодоріг, водопостачання і якості води та інші.

 

 

 

 

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.