ВЕТЕРАНСЬКІЙ ПРОСТІР У ТАРУТИНСЬКІЙ ГРОМАДІ

Друк

Про створення Ветеранського простору в Тарутинській громаді йшлося сьогодні на робочій нараді, яка відбулась в Тарутинській селищній раді під головуванням заступника голови Болградської РВА Олександра Іорданова за участю Тарутинського селищного голови Сави Чернєва, доцента Ізмаїльського ДГУ Вячеслава Тодорова.

До участі у нараді були запрошені: секретар Тарутинської селищної ради Анетта Куракова, секретар виконавчого комітету Олена Абрамова, спеціалісти управління соціального захисту Болградської РДА, завідувач та головний спеціаліст сектору з ветеранської політики, спеціалісти інших структурних підрозділів селищної ради, представник Болградського РТЦК та СП, ветерани АТО, учасники бойових дій, представники Ради ветеранів, волонтери.

Відкриваючі нараду, заступник голови Болградської РВА підкреслив важливість створення ветеранських просторів на місцях та розповів про нормативно-правові аспекти їх  організації та функціонування.

Головним завданням ветеранського простору є надання низки послуг ветеранам задля їх повернення до мирного життя на всіх рівнях.  Це система, яка забезпечить ветеранів війни, сім’ї загиблих (померлих), полонених, зниклих безвісти безкоштовними послугами і необхідною підтримкою. Зокрема, це психологічна допомога і фізична реабілітація, а також соціальний супровід, юридичне консультування, працевлаштування, організація ветеранського спорту, просвітницькі заходи, корисне дозвілля та інше.  

Про організаційно-економічні механізми організації діяльності  та розвитку ветеранського простору поінформував доцент Ізмаїльського державного гуманітарного університету Вячеслав Тодоров.

Тарутинський селищний голова Сава Чернєв акцентував увагу присутніх на роботі, що проводиться селищною радою з підтримки  родин військовослужбовців, загиблих, зниклих безвісті та полонених військових. Тарутинська громада одна із перших в Одеській області створила сектор з питань ветеранської політики для сприяння  ветеранам у реалізації їх можливостей, прав, гарантій, пільг визначених законодавством. Зазначемо, що на даний час тільки в 4-х з 91-ї громад Одеської області створені подібні структури.

Тарутинською селищною радою вживаються ряд заходів щодо підтримки родин військових, у тому числі  загиблих, зниклих безвісті та полонених: надається матеріальна допомога, залучаються благодійні фонди та організації для надання допомоги дровами, продуктовими наборами, побутовою технікою, допомогою у проведені ремонтів. Так, у 2023 році з місцевого бюджету була надана матеріальна допомога зазначеним родинам на суму  815 тис.грн., з початку 2024 року така допомога складає 690 тис.грн.   Діти військових забезпечені безкоштовним харчуванням у закладах освіти.

До робочої наради у онлайн-форматі підключилась начальник відділу ветеранської політики Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА Олена Філіппова. Вона ознайомила учасників заходу з покроковими діями щодо створення ветеранського простору.

Учасники наради в активній дискусії обговорили питання можливості та необхідності створення ветеранського простору в Тарутинській громаді, проаналізували наявний ресурс для такого простору.

Робота щодо втілення нового проєкту, спрямованого на підтримку ветеранів в Тарутинській громаді, буде продовжена,  бо сьогодні одним із пріоритетних і вкрай важливих завдань влади є захист прав, розширення можливостей та допомога тим, хто захищає Україну від ворога.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.