СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА САВА ЧЕРНЄВ ПРОВІВ АПАРАТНУ НАРАДУ

Друк

Поточні питання життєдіяльності Тарутинської селищної територіальної громади обговорили на апаратній нараді в Тарутинській селищній раді.

Нараду провів Тарутинський селищний голова Сава Чернєв. В апаратній взяли участь секретар селищної ради Анетта Куракова, секретар виконавчого комітету селищної ради Олена Абрамова, керівники структурних підрозділів та закладів охорони здоров’я селищної ради.

На початку наради селищний голова представив виконуючого обов’язки генерального директора Комунального некомерційного підприємства «Тарутинська центральна лікарня» Білоіваненка Сергія Володимировича, який приступив до роботи на новій посаді з 01 серпня 2024 року.

За інформацією керівників підпорядкованих структур селищної ради усі підрозділи, підприємства, заклади та установи працюють у штатному режимі.

Станом на 12 серпня на стаціонарному лікуванні у відділеннях Тарутинської центральної лікарні знаходяться 89 хворих. З 1 серпня після ремонту та помивки в інфекційному відділенні для дорослих та дітей розпочався прийом хворих дітей на стаціонарне лікування. Триває ремонт санвузлів хірургічного відділення.

Тарутинським центром первинної медико-санітарної допомоги за останній тиждень прийнято 1112 мешканців громади, у т.ч.462 дітей; у денних стаціонарах проліковано 20 хворих; здійснено 5 виїздів сімейними лікарями для надання медичної допомоги мешканцям с.Підгірне, с.Виноградівка. с.Слободка,с.Лужанка. с.Рівне.

Відділом соціального захисту за звітній період прийнято 28 заяв з різних видів допомог; у зв’язку з відсутністю бланків посвідчень багатодітної родини, цим сім’ям видаються тимчасові довідки; нараховані компенсації по догляду на непрофесійній основі; ведеться облік внутрішньо переміщених осіб.

Селищним центром соціальних служб здійснюється супровід сімей, які опинились в складних життєвих обставинах та 18 осіб похилого віку. Спеціалістами центру проведені виїзди по населеним пунктам: Тарутине, Березине, Вільне, Підгірне.

На обліку служби у справах дітей перебувають 47 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 12 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Службою проведено 6 профілактичних рейдів, подано 3 позивні заяви до суду та здійснюється інша робота щодо захисту прав та інтересів дітей.

У Тарутинській громаді триває підготовка закладів освіти до нового навчального року. Певна увага приділяється пожежній безпеці: проведена вогнезахисна обробка дерев'яних конструкцій дахів в більшості закладів освіти, перезаряджені вогнегасники. Завезена 151 тонна вугілля та 2 тони брикетів.

Відділом освіти, молоді та спорту, центром професійного розвитку педагогічних працівників здійснюється підготовка до серпневої конференції педагогічних працівників. За інформацією відділу кількість учнів 1 класів у 2024-2025 навчальному році - 160 дітей, не буде 1-го класу у Калачівській та Лужанській початкових школах із-за відсутності дітей 6-ти річного віку.

Заклади культури Тарутинської громади готуються до відзначення Дня Державного прапора, Дня Незалежності України та 210-ї річниці с-ща Тарутине, а саме проведення благодійного концерту та благодійної ярмарки.

Крім того під час наради були обговорені питання житлово-комунального господарства, пожежної безпеки, економіки та фінансової сфери.

У ході апаратної наради Тарутинський селищний голова звернув увагу на стан виконання його доручень щодо заготівлі дров для закладів освіти та ФАПів; супроводу родини, яка опинилась в складних життєвих обставинах; участі громади в міжнародних проєктах та грантах.

Селищний голова поінформував керівників структур про робочі зустрічі, проведення виїзних комісій за участю  спеціалістів Агенції регіонального розвитку та райдержадміністрації на поточному тижні.

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.