ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ У СПЕКУ!

Друк

Через велику спеку пожежонебезпечна ситуація в нашому регіоні залишається дуже напруженою.

Вчора вдень сталася резонансна пожежа в селищі Березине (за оцінкою ГУ ДСНС України в Одеській області), горіла суха трава та чагарники. Внаслідок сильного вітру вогонь перекинувся на лісовий масив. Загальна площа пожежі складала 3,5 га. 

Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалось врятувати 42 га лісу. На щастя, загиблих та постраждалих немає. Причина пожежі встановлюється. Від ДСНС залучались 1 одиниця техніки, 10 вогнеборців, від добровольної пожежної дружини "Березинський КХП" 1 одиниця техніки та 1 чоловік особового складу, 1 одиниця допоміжної техніки.

Закликаємо усіх бути більш обережними та дотримуватися правил пожежної безпеки!

Перебуваючи на кладовищах в таку спеку не паліть свічки, не спалюйте суху траву та інше сміття!

Якщо ви перебуваєте на природі, не розводіть багаття, не кидайте недопалки на суху рослинність, не лишайте скляні пляшки на сонці!

Будь-яка необережність може призвести до жахливих наслідків. Зрозумійте, одна маленька іскра, в таку неймовірну жару, може знищити сотні гектарів рослинності разом з тваринами, зруйнувати десятки житлових будинків та навіть забрати людські життя.

Подумайте про майбутнє, аби своїми вчинками не знищувати рідну землю, не завдавати непоправної шкоди довкіллю і іншим людям!

Нагадуємо, спалювання сухої рослинності суворо заборонене законом. Штраф за порушення вимог пожежної безпеки в лісах складає від 1530 до 4590 гривень.

Адміністративна відповідальність за самовільне випалювання рослинності або її залишків складає від 3060 до 6120 гривень.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.