НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР В БОЛГАРІЇ ДЛЯ УЧНІВ ТА ПЕДАГОГІВ

Друк

Діти Тарутинської, Бородінської та Арцизької громад беруть участь у п'ятиденному навчальному семінарі для учнів та педагогів, який організував Південно-Західний університет "Неофіт Рильський" та за сприянням Виконавчого агенства у справах болгар за кордоном при Міністерстві закордонних справ Республіки Болгарія.

У період з 8 по 12 липня 2024 року учні громад відвідають значущі культурні та історичні об'єкти такі, як Рильський монастир, Роженський монастир, комплекс "Ванга" в селі Рупіте та Національний історичний музей у Софії. Також заплановано відвідування STEM-центрів університету, де учні ознайомляться з можливостями отримання вищої освіти в Болгарії, а також з інноваційними технологіями та програмами, які пропонує університет.

У перший день візиту дітей прийняла віце-президент Болгарії пані Іліана Йотова, яка привітала учнів та ректора, професора, доктора Південно-Західного університету "Неофіт Рильський" Ніколая Марина за ініціативу, а також за зусилля та відданість, які керівництво вкладає у підтримку болгар за кордоном.

Від імені усієї групи учениця 11 класу Виноградівського ліцею Тарутинської громади Карина Мажар подякувала віце-президенту Болгарії пані Іліані Йотовій та керівнику Південно-Західного університету "Неофіт Рильський" Ніколаю Марину за запрошення та підтримку.

Учасників прийняли в Гербовій залі президента, потім відвідали  Президентську бібліотеку.

Також пані Райна Манджукова запросила всіх до Виконавчого агенства у справах болгар за кордоном, де познайомилася та поспілкувалася з учнями  та педагогами, дізналася про їх плани на майбутнє. Діти отримали подарунки від пані Райни.

Візит продовжується.

Відділ освіти, молоді та спорту

Тарутинської селищної ради

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.