23 ЧЕРВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВДІВ

Друк

23 червня у світі відзначається Міжнародний день вдів. Цей день був спеціально призначений для того, щоб привернути увагу суспільства саме до такої категорії людей, як вдови.

За даними ООН у світі більш десятка мільйонів жінок, які залишилися без чоловіків і потребують допомоги.

24 лютого 2022 року на світанку Україна здригнулася від вибухів. Російські загарбники вдерлися на територію нашої держави.

Війна відкрила рахунок на тисячі загиблих солдатів і офіцерів. Тисячі молодих жінок проклятуща війна-розлучниця зробила вдовами, лишивши маленьких діток батьківського тепла. Війна забрала у жінок найдорожче: їхні надії, кохання, долю...

Суспільству варто усвідомити, що їхній біль – це спільний біль всіх українців, адже їхні кохані віддали своє життя за Україну.

За останні десять років День Вдів став днем болю нашої сучасної держави, адже від Революції Гідності, а далі – до окупації Криму та російсько-української війни на Сході України, на сьогоднішній день, чимало українських жінок залишилися без надійної опори, а діти — без батька.

Міжнародний день вдів дає змогу акцентувати на забезпеченні в повному обсязі тих прав вдів, які зазвичай випадають із поля зору, залишаються неврахованими і яким не приділяють належної уваги.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.