22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Друк

22 червня цього року минає 83 рік відтоді, як нацистська Німеччина напала на Радянський Союз, у складі якого була Україна.

Недільний ранок 22 червня 1941 року - одна з найсумніших дат в історії всього пострадянського простору, цей день трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців.

Розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу. Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок цієї війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн. військових і підпільників, понад 5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 2 млн. жителів були примусово вивезені до Німеччини, значна частина з яких не повернулася. Загалом, безповоротні втрати України склали 8-10 млн.

День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь. Ось чому в День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.

В цей день ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу, перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.

Слава їм, вічна і світла пам'ять!

 

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.