СЬОГОДНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БІЖЕНЦІВ

Друк

20 червня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день біженців, започаткований Генеральної Асамблеї ООН 2001 року. У цей день світова спільнота традиційно акцентує увагу на необхідності прояву почуттів гуманності, толерантності та людяності, дотриманні прав кожної людини, яка через небезпеку для життя вимушено залишила свою домівку.

Через російську агресію, у 2014 році Україна пережила кризу вимушеного переміщення. Близько 1,5 млн українців також дізналися на власному досвіді, що таке бути внутрішньо переміщеною особою. Незважаючи на складнощі, багато хто з переселенців зміг розпочати роботу над новими цікавими проектами, дехто втілив у життя свої ідеї, розпочав соціальний бізнес та таким чином став активною частиною громади, яка готова допомагати іншим.

Повномасштабна війна 2022 року росії проти України призвела до появи ще 8 мільйонів внутрішньо переміщених осіб в Україні. А понад 6,5 мільйона людей з України перетнули міжнародні кордони в сусідні країни з 24 лютого.

На території Тарутинської громади проживає багато внутрішньо переміщених осіб. І незважаючи на складні життєві обставини, вони не втрачають віри зробити своє майбутнє та майбутнє дітей кращим.

Ми робимо все можливе, щоб налагодити всі проблемні питання для того, щоб всі, хто зараз проживає у Тарутинській громаді почували себе комфортно, навіть під час війни.
Віримо, разом ми подолаємо всі проблеми і врешті решт, кожна людина в Україні матиме змогу повернутися додому і жити та працювати там, де її рідний дім.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

З повагою,
Тарутинський селищний голова
Сава ЧЕРНЄВ

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.