НА БОЛГРАДЩИНІ ВІДБУЛОСЬ ЗАГОРАННЯ ПОЛЯ З ПШЕНИЦЕЮ

Друк

На Болградщині відбулось загорання поля з пшеницею. Внаслідок пожежі вогнем знищено пшеницю на корені.
Аби не допустити виникнення пожежі та знищення врожаю, Болградське РУ ГУ ДСНС України в Одеській області вкотре нагадує орендарям та власникам земельних ділянок про основні правила пожежної безпеки під час збиральної кампанії, а саме:
– З початку достигання біля хлібних масивів встановити знаки про заборону паління й використання відкритого вогню.
– Перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степовій смузі, автомобільним шляхам і залізницям повинні бути обкошені і оборані захисною смугою щонайменше 4 м завширшки.
– Перед косовицею хлібні масиви з великою площею необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками варто робити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб із прокосів треба негайно зібрати. У серединці прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки.
– До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, забезпечені первинними засобами пожежогасіння (комбайни і трактори – двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами).
– У разі групового методу збирання до складу збирально-транспортних загонів необхідно включати спеціалізовану техніку, що пристосована для гасіння пожеж зернових.
– Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з дисковою бороною на випадок пожежі.
– Корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається землі.
– Збиральну техніку необхідно регулярно перевіряти на щільність з’єднання вихлопної труби з патрубком випускного колектора та колектора з блоком двигуна. У разі появи ознак пробивання прокладок роботу слід припинити до їх заміни.
Крім того, велика відповідальність лежить на мешканцях та гостях нашого району. Частіше всього, пожежі виникають на полях розташованих на придорожніх територіях. Недбало викинутий недопалок з вікна автомобіля, який проїжджає повз поля, також може спричинити виникнення пожежі.
Пам’ятайте! Ваша пильність, сумлінність та дотримання основних правил протипожежної безпеки здатна зберегти цілі поля від знищення. Зернові культури – це наше життя, це те, без чого людина не може існувати, це праця тисяч людей. Будьте пильні, бережіть природу, бережіть хліб.
 


Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.