Відбулося пленарне засідання 33-ї сесії Тарутинської селищної ради

Друк

Під головуванням Тарутинського селищного голови Сави ЧЕРНЄВА відбулося пленарне засідання 33-ї сесії Тарутинської селищної ради VIII скликання.

Передусім депутатський корпус селищної ради привітав Саву Степановича з ювілейною датою.

Також селищний голова від імені усіх депутатів Тарутинської селищної ради та присутніх на пленарному засіданні привітав депутата Олега ТКАЧЕНКО з ювілейним днем народження та депутата Тамару ГЕРАЩЕНКО з днем народження.    

У планерному засіданні сесії взяли участь: депутат Болградської районної ради О.Павлов, депутат Болградської районної ради М. Горєлко, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів у сфері економіки та бюджету О.Сілоч, керівники комунальних некомерційних підприємств та структурних підрозділів Тарутинської селищної ради, редактор газети «Знамя труда» В.Ганган.

Напочатку пленарного засідання депутати хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять, стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань та мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії росії проти України.

У роботі сесії взяли участь 17 депутатів селищної ради, які розглянули 52 питання порядку денного.

У зв’язку з тим, що на пленарному засіданні не була достатня кількість депутатів для розгляду  певних земельних питань, тобто ¾ від загальної кількості, було знято 12 земельних питань із загальної кількості (64).

Був заслуханий та затверджений звіт голови селищної ради щодо роботи Тарутинської селищної ради та її виконавчого комітету у 2022 році.

Також селищний голова здійснив передачу Квадрокоптера DJI Mavic 3, комплекту акумуляторів DJI Mavic 3, кейсу для DJI Mavic 3 військовослужбовцю на потреби Збройних Сил України, придбаного за рахунок Тарутинської селищної ради.

У ході роботи депутати селищної ради внесли зміни до Програми підтримки, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених осіб, розміщених на території Тарутинської селищної територіальної громади, на 2022-2024 роки. Внесені зміни та доповнення до рішення Тарутинської селищної ради від 24 грудня 2021 року № 1586-VIII «Про місцевий бюджет Тарутинської селищної ради на 2022 рік». Також прийняті рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблим військовослужбовців на спорудження пам’ятних знаків та надання цільової адресної допомоги мешканцям селищної територіальної громади.

Депутати селищної ради затвердили програми:

  •  підтримки  військовослужбовців, членів сімей загиблих військовослужбовців, поранених, зниклих безвісти, які брали участь у захисті України від збройної агресії на 2023-2025 роки.  
  • «Благоустрій територій населених пунктів Тарутинської селищної територіальної громади» на 2023 рік.

 

На розгляд сесії були винесені проєкти рішень щодо майнових питань та деякі питання щодо структури, чисельності органів апарату селищної ради.

Також були затверджені звіти про виконання фінансового плану КНП «Тарутинська центральна лікарня» та КНП «Тарутинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тарутинської селищної ради Одеської області за 2022 рік.

 На пленарному засіданні були затверджені інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг, які надаються структурними підрозділами селищної ради, а саме:

  • у сфері земельних питань;
  • у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;
  • у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • з видачі ордера на жиле приміщення;
  • з видачі свідоцтва про право власності;
  • з видачі дубліката свідоцтва про право власності.

Прийняті відповідні рішення щодо утворення «Місцевої пожежної команди «Ярове» у складі комунальної установи «Місцевої пожежної охорони «Серпневе»» Тарутинської селищної ради Болградського району Одеської області.

У заключній частині пленарного засідання депутати розглянули земельні питання, які дозволені до розгляду чинним законодавством. Одне із земельних питань, а саме «Про затвердження переліку земельних ділянок, право оренди на які підлягають продажу на земельних торгах» не прийнято депутатами із-за недостатності голосів.

Bookmark the Постійне посилання.

Без коментарів.